Retem comptes

Cerca en aquest blog

dimecres, 2 de març del 2016

UOB reclama formació permanent gratuïta i en horari laboral


COMUNICAT DE PREMSA

UOB reclama formació permanent gratuïta i en horari laboral

S'oposa a la subvenció i homologació dels cursos de formació dels sindicats

Davant la propera aprovació del nou Decret de Formació Permanent del Professorat, des d'UOB Ensenyament reclamam que la formació dels docents corri a càrrec de l'Administració i s'imparteixi dins la franja horària laboral. Demanam, per tant, que se suprimeixi l'homologació dels cursos impartits pels sindicats, prevista a l'Article 19, 2c de l'esborrany de Decret.

Consideram que la formació impartida pels sindicats, que computa per als sexennis, pot rebre subvencions i sovint és de pagament, és una via de finançament irregular que pot ser utilitzada per domesticar-los i tapar-los la boca i, com s'ha demostrat, convertir-se en un focus de malversació de fons.

Pel que fa a l'oferta de la formació, demanam que s'adapti a les necessitats reals dels docents i s'imparteixi als centres sempre que sigui possible. També creim necessària una formació especialitzada per matèries, tant pel que fa a la didàctica com als continguts, que es pot dur a terme als Centres de Professors en funció de les peticions dels docents.

Reclamam també un pla de formació per als coordinadors de les Comissions de Normalització Lingüística, atès el compromís de la Conselleria de potenciar els Projectes Lingüístics de Centre, i per als docents de català i en català, a fi de compensar els quatre anys d'agressió de l'anterior Administració contra la nostra llengua. També és imprescindible que la normalització lingüística, regulada al Decret de mínims, formi part de la formació dels equips directius.

Finalment denunciam que continuam sense tenir veu ni vot al Consell Escolar de les Illes Balears, que tractarà l'esborrany de Decret de Formació permanent al plenari de dia 9 de març.

Palma, a 2 de març de 2016